Ook in de 4de wedstrijd van de play-offs ijshockey heeft HYC het laken naar zich toe getrokken. Het hield in Leuven de Chiefs in bedwang, nadat het nochtans met 2-0 achterkwam tijdens de eerste periode.

Na de 'wedstrijd' van vrijdagavond tegen Turnhout, moest HYC zaterdag vol aan de bak tegen Leuven, die samen met HYC aanspraak maken om via 'Best of five' uit te maken wie dit jaar aanspraak kan maken op de Belgische titel.

In de eerste 8' van de eerste periode keek HYC tegen een 2-0achterstand, maar al snel kon Tyler Melancon de stand milderen, hij werkte knap af na assists van Joe Vetere en goalie Tomas Pek.

De tweede periode was nog maar 32" op gang gefloten of de bordjes hingen gelijk. Timo de win scoorde na voorbereidend werk van Mitch Morgan en Tyler Melancon. Defence Rob Lawrance zorde na 35'29" voor de voorsprong, hij kreeg hiervoor de hulp van Tyler Melancon en Mitch Morgan. HYC kon met het kleinste verschil gaan rusten.

HYC ging op het zelfde elan voort en scoorde nog tweemaal. Vincent Morgan (Barry Horman en Rob Lawrance) en opnieuw Timo Dewin (Joep Vercammen en opnieuw Rob Lawrance) zorden voor een verschil van 3 doelpunten. Voor de Chiefs kon Olivier Bouchard nog tegenscoren en zo de eindcijfers vastleggen. Eindstand 3-5 en voor HYC 12 punten uit 4 wedstrijden.

HYC beschikt momenteel over veel scorend vermogen. Vooral Timo Dewin (5 goals in 2 wedstrijden) vindt makkelijk de weg naar het net, maar ook de verdedigers pikken regelmatig de weg naar de goal. Voor Herentals zeker een sterk punt in de race naar de landstitel.

Periodestanden: 2-1, 0-2, 1-2

Foto: archief Peter Vissers / Nnieuws